Dag van de stagiair

Dag van de stagiair

25 mei 2023

Vandaag is het ‘dag van de stagiair’, een mooie gelegenheid om onze stagiaires extra in de spotlight te zetten! Daarom vroegen wij onze stagiaires hoe het gaat met hun stage, wat ze tot nu toe geleerd hebben en wat stage bij Pure Ingredients zo leuk maakt.

Lars Fleuren – Student Finance and Control

Binnen Pure Ingredients doet Lars zijn afstudeerstage bij de afdeling Finance, vanuit de opleiding International Finance and Control aan de Fontys hogeschool in Venlo.

Lars: “In het kader van mijn opleiding International Finance and Control aan de Fontys hogeschool in Venlo loop ik stage bij Pure Ingredients. Ik houd mij bezig met mijn afstudeeronderzoek naar het berekenen van de kostprijzen van de producten. Inmiddels is het een paar maanden geleden dat ik aan deze opdracht begonnen ben. In deze tijd heb ik veel geleerd en ben ik stap voor stap dichterbij gekomen bij het eindproduct van mijn stage. Op dit moment bevind ik mij in de afrondende fase, waarbij ik voornamelijk kleine punten nog moet afwerken. Gaandeweg heb ik kennis gemaakt met alle aspecten die bij de kostprijsberekening in de praktijk komen kijken. Door hier mee bezig te zijn en eventuele problemen op te lossen, heb ik veel geleerd. Ik heb het erg naar mijn zin op het kantoor in Belfeld, waar ik samen met collega’s zit. De relaxte sfeer, waarbij het werken wordt afgewisseld met gezelligheid in de pauzes en af en toe een leuk praatje tussendoor, maakt dat het erg prettig is om er te werken.”

Kelvin Sobczak – Student Food Innovation

Kelvin voert een stageopdracht uit vanuit de opleiding Food Innovation aan de HAS in Venlo. Hij voert deze stage uit in de productie in Belfeld.

“Voor mijn afstuderen als Food Innovator aan de HAS hogeschool moet ik twee stages lopen binnen verschillende bedrijven die vraagstukken of opdrachten hebben liggen die met voedsel te maken hebben. Ik heb hier stage mogen komen lopen om ervoor te zorgen dat de frikandellen die in Belfeld worden geproduceerd niet meer openbarsten tijdens het frituren. Momenteel is dit probleem opgelost en loopt het dus goed met de stage, alleen is nog niet helemaal duidelijk waarom de oplossing het probleem oplost. De stage is dus zeker nog niet af!

Tijdens mijn stage heb ik tot nu toe zeer veel geleerd over alles wat met het produceren van bevroren snacks te maken heeft. Tijdens het produceren en bij de consument thuis zijn er veel factoren die van invloed kunnen zijn op de kwaliteit van een snack zoals: grondstoffen, mengen, wellen, invriezen en frituren van een snack. Ik had voor deze stage geen enkele ervaring binnen deze tak van voedsel en is dan ook een zeer leerzaam traject geweest.

Het stage lopen zelf is ook zeer leuk binnen Pure Ingredients door alle collega’s waarmee ik mag werken. Iedereen is aardig en ook zeer behulpzaam, wat het uitvoeren van de stage een stuk makkelijker maakt. Binnen Pure Ingredients krijg ik ook veel vrijheid om testen uit te voeren en wordt voor deze testen ook ruimte gemaakt. Daarnaast vind ik het fijn dat er een goede sfeer hangt binnen het bedrijf, er activiteiten worden georganiseerd en er soms wat lekkers te eten is (groot pluspunt).”

Maud Jaspers – Student Human Resource Management

Op dit moment doet Maud haar afstudeerstage bij Pure Ingredients op de HR afdeling, voor de opleiding Human Resource Management aan de Avans Academie in ’s-Hertogenbosch.

Hoe loopt het met je stageopdracht?

“Momenteel ben ik een stageopdracht aan het uitvoeren binnen Pure Ingredients. Hiervoor dien ik een proces te verbeteren en dit ook te implementeren binnen de organisatie. Ik ben bezig met het opzetten van een pre-boarding proces. Dit is het proces wat plaatsvindt na het tekenen van de arbeidsovereenkomst en voordat de medewerker zijn eerste werkdag heeft. Het doel van pre-boarding is om de medewerker zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, medewerkers te behouden en klaar te stomen voor een eerste werkdag. Het pre-boardingsproces ben ik momenteel in ons communicatieplatvorm Bundeling aan het opzetten. Hierin geef ik nieuwe medewerkers meer informatie over het bedrijf, de cultuur, missie / visie en nog veel meer!”

Wat heb je tot nu toe geleerd van je stage bij Pure Ingredients?

“Naast mijn schoolopdracht werk ik ook mee met de dagelijkse werkzaamheden van HR. Hier heb ik de theorie in de praktijk mogen brengen. Tijdens mijn stage heb ik heel veel mogen leren over het vakgebied van HR. Zo heb ik onder andere geleerd hoe je een sollicitatiegesprek voert en hoe een ziekteverzuimgesprek verloopt.”

Wat maakt stage lopen bij Pure Ingredients zo leuk?

“Stage lopen bij Pure Ingredients zou ik elke student aanbevelen! Dit komt omdat je hier niet alleen heel veel kunt leren doordat het een groeiende, internationale organisatie is, maar ook omdat je er fantastische collega’s bijkrijgt!”

Romano Janssen - Student Junior Accountmanager

Romano loopt stage bij de afdeling Traditional Sales vanuit de opleiding Junior Accountmanager ROC ter AA.

"Afgelopen 5-6 maanden heb ik stage gelopen bij Pure Ingredients onder Brian. Bij Pure Ingredients heb ik veel vakkennis opgebouwd door mee te doen in de praktijk. Daarnaast moest ik ook stageopdrachten doen en dit is met succes afgerond. Denk hierbij aan het behouden van klantrelaties, verkoop, opbouwen van netwerken en aftersales. Hier heeft Brian en het team van Pure Ingredients mij goed geholpen. Ik ben meer te weten gekomen hoe ik dit moest toepassen in de praktijk. Wat het zo leuk maak om stage te lopen bij Pure Ingredients is puur de gedrevenheid onder de medewerkers. Wij streven samen naar een beter succes voor het bedrijf. Ook is het een leergierig bedrijf en kan je verschillende soorten taken verrichten. Ik wil daarnaast Brian en het team bedanken voor de afgelopen 5-6 maanden."

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Dag van de stagiair