Pure Ingredients breidt productiecapaciteit uit met locatie in Belfeld

Pure Ingredients breidt productiecapaciteit uit met locatie in Belfeld

22 september 2022

Levensmiddelenproducent Pure Ingredients breidt haar productiecapaciteit uit met een nieuwe locatie in Belfeld op industrieterrein Geloërveld. Door de uitbreiding verhoogt het bedrijf haar capaciteit waardoor het kan voldoen aan de sterk groeiende vraag naar halal producten in Europa. De nieuwe productielocatie is inmiddels volop in bedrijf.

Modern machinepark met nieuwe innovaties

De nieuwe productielocatie van Pure Ingredients in Belfeld is ingericht met een modern machinepark en uitgerust met de nieuwste technieken om halal producten te produceren. Door deze innovaties en het automatiseren van processen kan Pure Ingredients niet alleen grote volumes produceren, het biedt ook kansen om nieuwe markten aan te boren. Directieteam Pure Ingredients: “Het doel is om de komende jaren dé partner te zijn voor halal food in Europa en om Europa stukje bij beetje te veroveren met onze heerlijke producten. Door deze uitbreiding kunnen wij flexibel omgaan met veranderingen in de markt en zijn we in staat om te voldoen aan de toenemende vraag naar halal producten.”

Drie productielocaties binnen kleine afstand

Pure Ingredients’ nieuwe locatie ligt op steenworp afstand van de productielocaties in Venlo en Kaldenkirchen (Duitsland). De kleine afstand tussen de drie productielocaties zorgt voor grote voordelen, aldus het directieteam van Pure Ingredients: “Met drie productielocaties binnen een kleine afstand van elkaar kunnen we op diverse vlakken efficiënter samenwerken. Wanneer een machine onverhoopt storing heeft dan kunnen we bijvoorbeeld het vlees naar een andere locatie vervoeren zonder dat het bederft. Daarnaast kunnen we door goede samenwerking ook onze CO2 footprint reduceren.”

Toonaangevende producent van halal specialiteiten

Al sinds de oprichting in 1993 is Pure Ingredients een toonaangevende producent van halal specialiteiten zoals Turkse pizza, Frikandellen, Burgers, Nuggets en Kebab. Met een uniek merkportfolio bestaande uit Mekkafood, Lekker&Anders en Herrenhof biedt het bedrijf een toegankelijk assortiment met aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de consument. Naast deze A-merk proposities biedt Pure Ingredients ook private label oplossingen.

Voor meer informatie: Herrenpfad-Süd 46, D-41334 Nettetal-Kaldenkirchen (Duitsland), Tel: +49 2157 8961 00, E-Mail: communication@pureingredients.eu

Terug naar nieuwsoverzicht
Belfeld
Nuggets
Frikandellen