Mekkafood ontvangt tweede halal certificaat

Mekkafood ontvangt tweede halal certificaat

12 december 2016

Mekkafood is een internationaal opererende vriesvers producent en halal snackspecialist met bijzondere aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de afnemer en consument. Eén van de belangrijkste pijlers van Mekkafood is de halalwaardigheid van het snackassortiment. Hoewel deze tot ieders tevredenheid wordt gewaarborgd door de Duitse Halal keurings- dienst Halal Europe heeft Mekkafood ervoor gekozen om ook een Nederlandse halal certificeringsdienst aan te stellen. Dit maakt Mekkafood tot de eerste halalproducent die uitsluitend halal produceert én door twee onafhankelijke en hoogwaardige halal certificerende instellingen op halalwaardigheid wordt getoetst.

Betrouwbare halal certificering

Ons oog is daarbij gevallen op de halal-keuringsdienst van Nederland, die tevens internationaal een groot aanzien geniet: Halal Quality Control, gesitueerd in Den Haag. HQC behoort tot de meest toonaangevende en innovatieve halal-certificeringsdiensten ter wereld. Zo wordt het halal-certificaat wereldwijd geaccepteerd en vervult de voorman van de organisatie namens de World Halal Food Council een sturende en vertegenwoordigende rol in Europa.

Met deze samenwerking slaan twee marktbepalende bedrijven en pioniers op het gebied van halal de handen ineen. Het halal-certificaat van HQC heeft betrekking op het gehele assortiment van vriesvers specialiteiten van Mekkafood en is op 25 oktober 2016 jl. ingegaan.

Terug naar nieuwsoverzicht
Pure Ingredients Mekkafood HQC