Over ons

Over ons

Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients producten geïnspireerd op verschillende wereldkeukens die de basis vormen voor heerlijke gerechten. Het bedrijf groeide - aanvankelijk onder de naam Mekkafood - in korte tijd uit tot marktleider op het gebied van halal frozen food. Inmiddels heeft Pure Ingredients een uniek merkportfolio bestaande uit Mekkafood, Lekker&Anders en Herrenhof die een toegankelijk assortiment bieden voor iedereen die van tijd tot tijd 'iets anders' op tafel wil.

Onze missie

"Samen zorgeloos genieten"

Samen: lekker eten doe je bij voorkeur samen. Samen genieten van heerlijke producten! Onze producten zijn geschikt voor elke gelegenheid, ieder gezelschap én zijn toegankelijk voor iedereen.

Zorgeloos: onder zorgeloos verstaan wij kwaliteit én gemak. Onze producten zijn 100% halal en worden met grote zorgvuldigheid en aandacht gemaakt. Daarnaast zijn onze producten eenvoudig en snel op verschillende manieren te bereiden.

Genieten: waan je in andere culturen en geniet van heerlijke wereldse smaken. Producten van Pure Ingredients zijn bereid met ingrediënten van de hoogste kwaliteit. En dat proef je!

Onze visie

"Met onze producten spelen we in op de eetgewoonten en behoeften van een maatschappij die constant in beweging is. Pure Ingredients streeft naar een wereld waar het gemak van lekker eten in één adem wordt genoemd met verantwoord, smaakvol en divers."

Onze Kernwaarden

Eerlijk

We geloven in de goede bedoelingen van ieder ander. Daarom zijn we eerlijk en transparant naar elkaar en naar onze omgeving. We tonen elkaar op een respectvolle en gelijkwaardige wijze wat we doen, denken, vinden en voelen.

Samen

We geloven dat iedereen die voor, bij en met Pure Ingredients werkt een uniek en onmisbaar ingrediënt is van onze organisatie. Daarom staan we voor elkaar klaar en helpen we elkaar waar nodig. Zo creëren we een positieve werkomgeving waarin we samen kunnen groeien.

Passie

We werken dagelijks op een bevlogen wijze met elkaar om de meest lekkere en vernieuwende producten te kunnen ontwikkelen, maken en succesvol in de markt te zetten, zodanig dat iedereen kan genieten van de lekkerste producten uit verschillende wereldkeukens.

Vooruit

We zijn flexibel en laten dat zien door blijvend te groeien, verbeteren en ontwikkelen. We spelen in op de veranderingen in de tijd, omgeving, organisatie en markt en daardoor zijn we klaar voor de dag van morgen.

Historie

 1. 1960

  Marktkoopman én entertainer

  In de jaren 60 was Wout van Eeuwijk, een jonge ondernemer uit Venlo, te bewonderen op de markt als aanbieder van verse groenten en fruit. Het was een tijd waarin de consument niet alleen voor de versheid van de producten naar het marktplein kwam, ook voor het amusement. Met zijn hoge hoed en markante uitstraling was Wout een ware attractie op de markt en bouwde hij al snel een loyale klantenkring op.

 2. 1970

  Proeven is (w)eten

  Wout van Eeuwijk groeide al snel uit tot een marktkoopman met het talent om mensen bekend te maken met nieuwe producten. Producten zoals bananen en ananas waren toentertijd onbekende fruitsoorten die onder het mom ‘proeven is (w)eten’ onder een steeds breder publiek bekend en geliefd werden. Het vermarkten van nieuwe producten is altijd een onmiskenbare kracht van de ondernemer Wout van Eeuwijk gebleven.

 3. 1980

  Van markt tot supermarkt

  In de jaren 80 won de supermarkt aan populariteit. Hier speelde Wout van Eeuwijk op in door samen met zijn compagnon een eigen supermarkt te openen: Ludwig aus Venlo. Net als vele winkels in het grensgebied was deze supermarkt gericht op de Duitse consument. Met een gespecialiseerd en gemixt assortiment wist Wout in te spelen op de consumenten uit het buurland.

 4. 1990

  Nieuwe culturen en nieuwe smaken

  Wout van Eeuwijk leerde in die periode nóg een doelgroep kennen. Het was de tijd waarin Nederland verschillende nieuwkomers mocht verwelkomen, eerst uit Zuid-Europa en daaropvolgend ook uit Noord-Afrika. Wout merkte al snel op dat deze ‘Nieuwe Nederlander’ uit geloofsovertuiging andere eisen stelde aan onder andere levensmiddelen. Hij verdiepte zich in de toen nog onbekende religie, sprak met Imams, bezocht Moskeeën en kwam er snel achter dat deze normen en waarden sterk overeen kwamen met de normen en waarden die hij hanteerde met betrekking tot hygiëne en respect voor mens, dier en milieu.

 5. 1993

  Mekkafood is geboren

  Na de verkoop van Ludwig aus Venlo, stichtte Wout van Eeuwijk in 1993 Mekkafood. De voornaamste doelstelling van het bedrijf was Nederlandse snacks beschikbaar te maken voor een grotere doelgroep. Het Mekkafood-assortiment was met drie producten op dat moment slechts een schim van waar het vandaag de dag staat.

 6. 1994

  Een unieke afzetmarkt

  Het duurde niet lang voordat de nieuwe islamitische consument erachter kwam dat de levensmiddelen waarnaar zij op zoek waren, niet bij de supermarkt te krijgen waren. Om die reden kwamen er meer en meer kleine Turkse en Marokkaanse supermarkten. Met een afgestemd assortiment op de behoeften van de doelgroep wist Van Eeuwijk dat dit het kanaal was waarin hij Mekkafood kon laten groeien. Er was slechts één probleem: deze winkels hadden geen diepvries. Om zijn producten aan te kunnen bieden moest Wout van Eeuwijk zelf zijn verkoopruimte creëren: de eerste Mekkafood-vriezer was geboren. Handbeschilderd en wel kwam deze vriezer terecht bij de eerste Mekkafood-klant. Er zouden er nog velen volgen. Met dit businessmodel én een eigen logistiek netwerk, groeide Mekkafood binnen een mum van tijd uit tot marktleider op het gebied van halal diepvriessnacks in de Benelux en Duitsland.

 7. 2004

  De eerste Foodtruck in Nederland

  Wout van Eeuwijk ontwikkelde in zijn periode op de markt, in de supermarkt en de beginfase bij Mekkafood een voorliefde voor directe verkoop. Voornamelijk het directe contact met de consument. Deze voorliefde zorgde wederom voor een unieke mijlpaal. De eerste foodtruck die puur voor promotie-doeleinden werd ingezet was een feit. Wout kon op die manier nog meer mensen laten proeven van zijn specialiteiten.

 8. 2006

  Uitbreiding productiefaciliteiten

  Door de explosieve groei en de introductie van een nieuwe productcategorie (deegwaren) werd in 2006 de bakkerij van Mekkafood in Venlo geopend. Daarmee heeft het bedrijf buiten haar distributiecentra in verschillende landen, tevens een eigen productiefaciliteit in de twee ‘thuismarkten’ .

 9. 2007

  Een nieuw distributiekanaal

  Steeds meer supermarktketens zien het nut in van het inspelen op de behoeften en wensen van de halal consument. Dit heeft onder andere ketens als Albert Heijn, Jumbo, Rewe, Edeka ertoe doen besluiten dat Mekkafood het ideale merk is om deze propositie in de full service retail waar te maken. De consument kende het merk immers al vanuit de traditionele winkels. Vandaag is het merk Mekkafood niet meer weg te denken uit het supermarktbeeld.

 10. 2014

  Uitbreiding van mogelijkheden: Pure Ingredients

  Ondanks dat Mekkafood met succes opereerde via verschillende distributiekanalen ontstond er een nieuwe koers die voor nieuwe kansen zorgde. Bij Mekkafood was men namelijk gewend dat typisch Nederlandse producten beschikbaar en toegankelijk werden gemaakt voor de halal consument. In al die jaren werd echter ook een hoop opgestoken over de eetcultuur en kookkunsten van de Arabische, Noord-Afrikaanse en Turkse keuken. Het doel werd om smaken uit wisselen tussen verschillende culturen om op die manier de culturen dichter bij elkaar te brengen. Immers: eten verbindt. Dit gebeurde onder de geheel vernieuwde uitstraling 'Lekker&Anders' waarbij Pure Ingredients als paraplu ging fungeren boven het nieuwe merkenportfolio.

 11. 2015

  Introductie A-merk Lekker&Anders

  Met Lekker&Anders brengt Pure Ingredients wereldse smaken naar de Vriesvers-afdeling. Met unieke pizza-, wrap- en snackvarianten speelt het jonge merk daarmee in op de groeiende wereldkeuken trend. Populaire producten in het assortiment zijn de Turkse Pizza, Döner Pizza en Kip Kebab. Inmiddels is het assortiment in heel Nederland bij vrijwel alle supermarktketens te vinden.

 12. 2016

  Wederom innoverend op Foodtruck-gebied

  In 2016 komt Wout van Eeuwijk voor het merk Lekker&Anders wederom met een innovatie op foodtruck-gebied: de eerste volledig Elektrische Foodtruck van Nederland. Geheel gedreven vanuit duurzaamheidsoogpunt. Deze compacte elektrische foodtruck zoeft zonder CO2-uitstoot probleemloos van het ene naar het andere hippe festival. En daarmee straalt het bedrijf duurzaamheid en sustainability uit. Deze eye-catcher is voorzien van alle benodigde faciliteiten, waaronder een keukentje én koelkast.

 13. 2018

  Mekkafood 25 jaar!

  Mekkafood bestond 25 jaar en dat werd groots gevierd!

 14. 2019

  Lokale ondernemersprijs!

  Onze directeur Wout van Eeuwijk heeft de regionale ondernemersprijs, Lodewijk van der Grinten Prijs, gewonnen! 

 15. 2022

  Uitbreiding productiefaciliteit Belfeld

  Door de explosieve groei van Pure Ingredients werd in 2022 een nieuwe productielocatie geopend in Belfeld. Deze productielocatie, uitgerust met de nieuwste innovaties op het gebied van productie van levensmiddelen, vergroot de productiecapaciteit aanzienlijk waardoor Pure Ingredients haar doelstellingen voor de toekomst kan realiseren.

Een greep uit onze klanten

Pure Ingredients is in meer dan 20 landen actief