Mekkafood speelt in op toenemende populariteit kipsnacks

Mekkafood speelt in op toenemende populariteit kipsnacks

26 augustus 2019

NETTETAL / VENLO – Mekkafood introduceert in september 2019 een complete range aan Crispy Chicken producten en speelt daarmee in op de stijgende vraag naar kipsnacks.

Mekkafood
Het merk Mekkafood is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van halal diepvries producten in Europa. Het assortiment bestaat enerzijds uit typisch Nederlandse snacks zoals de frikandel en bitterbal, anderzijds uit traditioneel etnische snacks zoals Adana Kebab en Köfte. Op korte termijn wordt de Crispy Chicken range toegevoegd. Mekkafood is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse- en Noord-Afrikaanse supermarkten. Ook speelt het merk een grote rol binnen het Foodservice-kanaal.

Kip is hot
Kipsnacks spelen al jaren een belangrijke rol binnen het traditionele snacksegment en het snel groeiende ovensnacksegment. Ook binnen het huidige Mekkafood-assortiment is dit duidelijk zichtbaar; de Mekkafood Nuggy en Cornstick horen al geruime tijd tot de hardlopers van het portfolio. Het merk presenteert daarom een complete range aan vernieuwende kipproducten die zich, naast veelzijdige snack, ook perfect lenen als basis voor uiteenlopende gerechten. Alle varianten zijn bovendien snel en eenvoudig te bereiden in oven, airfryer, pan en frituurpan. Daarmee zet het merk, na de introductie van de ovenkroket en bitterbal, nog prominenter in op snacks die buiten de frituurpan, ook in de oven en airfryer bereidt kunnen worden.

Vier varianten
De Crispy Chicken range bestaat uit vier varianten: Wings, Tenders, Pops en Fingers. De Chicken Wings zijn voorzien van een rokerige marinade en zijn geschikt voor vrijwel ieder gebruiksmoment. De Chicken Tenders, malse kipfilethaasjes in een licht pittig krokant jasje, richten zich meer op het maaltijdensegment als saladeverrijker of op een broodje. De Chicken Pops en Fingers zijn bijzonder geliefd onder de kids en zijn oneindig te combineren met verschillende dips en sausjes. Eind september 2019 zullen de producten instromen bij zowel full-service retail als ook de Turkse en Noord-Afrikaanse supermarkten. Ter ondersteuning wordt gebruikt gemaakt van een digital only – campagne. Op verzoek van de professionele gebruiker zijn zowel de Chicken Wings als de Chicken Tenders vanaf Oktober 2019 tevens binnen Foodservice verkrijgbaar.

Pure Ingredients
Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients diverse gerechten uit verschillende wereldkeukens. Destijds begonnen onder de naam Mekkafood, is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid tot marktleider op de halalmarkt. Tegenwoordig is Pure Ingredients internationaal actief met aanwezigheid in meer dan 20 landen met haar merken Lekker&Anders, Mekkafood en Herrenhof. Met dit unieke merkenportfolio biedt het bedrijf een toegankelijk assortiment met bijzondere aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de consument. Pure Ingredients biedt naast de bewezen A-merk proposities ook verschillende private label oplossingen.

Voor meer informatie: Pure Ingredients, Huiskensstraat 50, 5916 PN Venlo, Tel: +31 (0)77 35 47 693 Website: www.pureingredients.eu E-Mail: info@pureingredients.eu

Terug naar nieuwsoverzicht