Primeur Mekkafood: Introductie Halal Ovensnacks

Primeur Mekkafood: Introductie Halal Ovensnacks

13 augustus 2019

NETTETAL / VENLO – Mekkafood lanceert in september 2019 een Ovenkroket en Ovenbitterballen en maakt daarmee het snel groeiende ovensnacksegment toegankelijk voor een geheel nieuwe kopersgroep.

Mekkafood
Mekkafood is in ruim 25 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van halal diepvries producten in Europa. Het assortiment bestaat enerzijds uit typisch Nederlandse snacks zoals de frikandel en bitterbal, anderzijds uit traditioneel etnische snacks zoals Adana Kebab en Köfte. Dit assortiment wordt op korte termijn uitgebreid met kroketten en bitterballen die eenvoudig en snel in de oven of airfryer bereidt kunnen worden. Het merk is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse en Noord-Afrikaanse supermarkten.
 
Met blik op de toekomst
Het ovensnacksegment is inmiddels, na achtereenvolgende jaren van flinke groei, uitgegroeid tot een volwassen categorie naast het bestaande frituursnacksegment. Grootste drijver van deze groei is de verminderde populariteit van de frituurpan en groeiende trend naar het gezond snacken. De oven en airfryer bieden daarmee een oplossing voor de consument die toch af en toe thuis wil genieten van snacks zoals kroket en bitterbal. Mekkafood speelt met de Ovenkroket en Ovenbitterbal in op deze vraag en maakt de ovensnackcategorie daarmee toegankelijk voor een geheel nieuwe kopersgroep, de halalconsument. Een belangrijke voorwaarde voor Mekkafood in de ontwikkeling was dat de producten kwalitatief niet inferieur waren aan de traditionele kroket en bitterbal. Met de krokante korst en smeuïge vulling van rundvleesragout is het bedrijf in haar opzet geslaagd en zijn de producten verkrijgbaar voor het grote publiek.
 
Opvallen op de winkelvloer
De ovenrange, bestaande uit een ovenkroket (5x70g) en een ovenbitterbal (12x25g), stroomt vanaf midden september in bij de verschillende klanten. Ter ondersteuning van de introductie wordt gebruik gemaakt van een in-store en een 360° digitale campagne.
 
Pure Ingredients
Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients diverse gerechten uit verschillende wereldkeukens. Destijds begonnen onder de naam Mekkafood, is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid tot marktleider op de halalmarkt. Tegenwoordig is Pure Ingredients internationaal actief met aanwezigheid in meer dan 20 landen met haar merken Lekker&Anders, Mekkafood en Herrenhof. Met dit unieke merkenportfolio biedt het bedrijf een toegankelijk assortiment met bijzondere aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de consument. Pure Ingredients biedt naast de bewezen A-merk proposities ook verschillende private label oplossingen.

Voor meer informatie: Pure Ingredients, Huiskensstraat 50, 5916 PN Venlo, Tel: +31 (0)77 35 47 693 Website: www.pureingredients.eu E-Mail: info@pureingredients.eu

Terug naar nieuwsoverzicht