Pure Ingredients in gelijk gesteld na uitspraak kort geding Frikandelburger

Pure Ingredients in gelijk gesteld na uitspraak kort geding Frikandelburger

27 februari 2020

VENLO – 27 Februari, 2020 - Pure Ingredients, met vestigingen in het Nederlandse Venlo en Duitse Kaldenkirchen, is gelijkgesteld is in het aangespannen kort geding door Burger King Nederland. Aanleiding voor het kort geding was de introductie van de Lekker&Anders Frikandelburger, welke in de ogen van Burger King Nederland teveel lijkt op de Freakingdel®. De rechter stelt Pure Ingredients in het gelijk op basis van het feit dat de snack voldoende afwijkt van de Freakingdel® van Burger King Nederland. “Wij hadden ook niet anders verwacht”, geeft Sales & Marketing directeur René van Appeldorn van Pure Ingredients aan. “De vergelijking tussen de ready-to-eat Freakingdel® en onze Frikandelburger als halffabricaat voor de Out-of-Home markt is dusdanig groot, dat dit kort geding in onze optiek onnodig was. Zowel het product, de bereidingswijze, het afzetkanaal en de doelgroep verschillen van elkaar. Daarbij staan wij als marktleider al ruim 25 jaar bekend om onze innovatiekracht. We zijn continu op zoek naar innovatieve concepten en onderscheidende producten. Vanuit onze oorsprong als halalproducent is het onze missie niemand uit te sluiten en producten voor iedere doelgroep toegankelijk te maken, in de breedste zin van het woord. Dat is ook de sleutel tot het succes van de Frikandelburger." 
 

Pure Ingredients
Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients diverse gerechten uit verschillende wereldkeukens. Destijds begonnen onder de naam Mekkafood, is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid tot marktleider op de halalmarkt. Tegenwoordig is Pure Ingredients internationaal actief met aanwezigheid in meer dan 20 landen met haar merken Lekker&Anders, Mekkafood en Herrenhof. Met dit unieke merkenportfolio biedt het bedrijf een toegankelijk assortiment met bijzondere aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de consument. Pure Ingredients biedt naast de bewezen A-merk proposities ook verschillende private label oplossingen.

 

Wilt u meer informatie over de producten of ondersteuningsmogelijkheden? Kijk dan op: https://www.lekkerenanders.nl/nl/contact-voor-professioneel-gebruik/ of mail naar info@pureingredients.eu

Terug naar nieuwsoverzicht
beeld