Pure Ingredients vaart andere koers met assortimentsuitbreiding

Pure Ingredients vaart andere koers met assortimentsuitbreiding

19 november 2019

NETTETAL / VENLO – Pure Ingredients, met productielocaties in het Duitse Nettetal en het Nederlandse Venlo, voert midden november een portfolio-uitbreiding door met de introductie in het vis convenience schap. Het betekent na de introductie van oven snacks en een crispy chicken range, wederom een verbreding van het alsmaar groeiende productportfolio.  

Vis is trendy

Pure Ingredients staat voornamelijk bekend om het brede aanbod aan vlees- en deegsnacks. Uit strategisch oogpunt wordt hier nu een categorie vissnacks aan toegevoegd. De toevoeging is een van de antwoorden die Pure Ingredients biedt op de toenemende vraag vanuit de markt naar alternatieven voor vlees. Bovendien zal naar verwachting de vraag in de komende jaren fors toenemen mede door het gezondheidsimago waar visproducten momenteel van profiteren. Met de bereidingswijzen van de vissnacks blijft Pure Ingredients gecommitteerd aan diverse en veelzijdige bereidingsmogelijkheden, waar het zich sinds enkele maanden door kan onderscheiden. De vissnacks zijn te bereiden in zowel de oven, pan als friteuse. Pure Ingredients introduceert de vissnacks onder twee van de drie A-merken; Fish Bites en Fish Tenders onder Mekkafood en de Kibbeling onder Herrenhof.

Mekkafood

Het merk Mekkafood is in 25 jaar tijd uitgegroeid tot marktleider op het gebied van halal diepvries producten in Europa. Het assortiment bestaat enerzijds uit typisch Nederlandse snacks zoals de frikandel en bitterbal, anderzijds uit traditioneel etnische snacks zoals Adana Kebab en Köfte. Binnenkort worden hier de vis producten aan toegevoegd, deze bestaan uit Fish Bites en Fish Tenders. De Fish Bites bestaan uit Alaska koolvis, omhuld door een knapperig jasje. De Fish Tenders bestaan uit Japanse scharvis en zijn omhuld door een licht gepeperde panade. Beide varianten zijn verkrijgbaar in een verpakking van 300 gram en zijn eenvoudig en snel te bereiden in oven, pan en friteuse. Mekkafood is in Nederland verkrijgbaar bij o.a. Albert Heijn, Jumbo en een groot aantal Turkse- en Noord-Afrikaanse supermarkten.

Herrenhof

Het merk, ontstaan in 2013 vanuit de toenemende vraag naar typisch Nederlandse frituursnacks in de Duitse grensregio, is inmiddels niet meer weg te denken uit de Duitse retailmarkt. Tot het assortiment behoren o.a. de frikandel, bamischijven en bitterballen. In het begin van 2020 wordt de uitstraling van het merk gemoderniseerd en het assortiment uitgebreid met innovatieve, onderscheidende producten. Een van die producten is de klassieke Kibbeling gemaakt van Alaska koolvis. De Kibbeling is  verkrijgbaar in een verpakking van 300 gram en is snel en eenvoudig te bereiden in oven, pan en friteuse. Herrenhof is verkrijgbaar bij o.a Edeka, Rewe en Real.

Pure Ingredients

Al sinds de oprichting in 1993 produceert Pure Ingredients diverse gerechten uit verschillende wereldkeukens. Destijds begonnen onder de naam Mekkafood, is het bedrijf in korte tijd uitgegroeid tot marktleider op de halalmarkt. Tegenwoordig is Pure Ingredients internationaal actief met aanwezigheid in meer dan 20 landen met haar merken Lekker&Anders, Mekkafood en Herrenhof. Met dit unieke merkenportfolio biedt het bedrijf een toegankelijk assortiment met bijzondere aandacht voor de lokale wensen en behoeften van de consument. Pure Ingredients biedt naast de bewezen A-merk proposities ook verschillende private label oplossingen.

Voor meer informatie: Pure Ingredients, Huiskensstraat 50, 5916 PN Venlo, Tel: +31 (0)77 35 47 693 Website: www.pureingredients.eu E-Mail: info@pureingredients.eu

 

Terug naar nieuwsoverzicht
Fish

Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt- Lees onze Privacy Policy